Полша е лидер сред европейските страни - членки на НАТО, по разходи

...
Полша е лидер сред европейските страни - членки на НАТО, по разходи
Коментари Харесай

Полша е първенец по разходи за отбрана сред европейските членове на НАТО

Полша е водач измежду европейските страни - членки на НАТО, по разноски за защита, сочат данни на Германския институт за стопански проучвания (IFO). Както се отбелязва в проучването, Северноатлантическият алианс изисква членовете да отделят минимум 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, само че единствено 10 страни от общия брой на континента реализират тази цел.

Според изследването Полша харчи 3,9% от Брутният вътрешен продукт за военни разноски. Следват Гърция (3%) и Естония (2,7%). Финландия, Унгария, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Англия също минават изискваната граница от 2% за военни разноски. Белгия и Люксембург харчат минимум за защита - военните им разноски възлизат на 1,1%. и 0,7% от Брутният вътрешен продукт.

„ В актуалната напрегната икономическа обстановка някои европейски страни срещат компликации да усилят разноските за защита в сходство с уговорките към НАТО. Към днешна дата задачата от 2 % е реализирана съвсем извънредно на източния фланг на НАТО “, се споделя в изседването на немския институт. Неотдавна Полша разгласи нарастване на военните разноски в страната с 3,5 пъти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР